viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.01.24 @ 12:11

U prostorijama operativnog ureda JP Autoceste FBiH u Sarajevu održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju za redovne studente dodiplomskih i postdiplomskih studija.

Stipendije su uručene grupi od 40 studenata iz cijele BiH koji studiraju građevinske fakultete, fakultete za saobraćaj i komunikacije, elektrotehničke fakultete, strojarske fakultete, pravne fakultete i ekonomske fakultete. Ugovore studentima za akademsku godinu 2023/2024. dodijelio je v.d. direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić. Čestitao im je na dobivenoj stipendiji i poželio uspješno daljnje školovanje.

Oglas

„JP Autoceste FBiH već 12 godina zaredom razvija svoj sustav stipendiranja i osigurava sredstva kako bi se studentima omogućio bolji i kvalitetniji pristup obrazovanju. Ove je godine oboren i rekord u broju prijava za stipendije,  čak 253 prijave, što svakako svjedoči o velikom interesu mladih  ali i potrebi u društvu za podrškom“, istaknuo je Lasić.

Prema njegovim riječima osim financijske podrške studenti ne samo s fakulteta u BiH i iz susjedne Hrvatske imaju jedinstvenu priliku da ono što uče u teoriji vide uživo prilikom posjeta aktivnim gradilištima Koridora Vc gdje se primjenjuju najsuvremenije metode gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipendije se dodjeljuju za akademsku godinu 2023/2024. godina za period od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 300 KM za studente počevši od treće godine prvog ciklusa, te 500 KM za studente prve i druge godine drugog ciklusa studija. Uključujući ovu 12. generaciju JP Autoceste FBiH je u društveno-odgovorni program stipendiranja uložilo 860 tisuća KM za 340 studentskih stipendija.

Oglasi
LM