viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.06.22 @ 07:54
OGLAS

Učestale lažne prijave o podmenutim bombama, okupirale su ovih dana MUP Srbije koji se bori sa cyber napadima, kao i nesavjesnim pojedincima kojima je ovako nešto zanimljivo.

Ipak, za takve gluposti postoje sankcije. Lažne dojave o podmetnutim bombama regulira Krivični zakon Republike Srpske, člankom 334 Lažno prijavljivanje krivičnog djela.

OGLAS

Prema ovom zakonu, za osobe koje počine ovo krivično djelo izreći će se novčana kazna ili kazna zatvora do šest mjeseci.

OGLAS

To nije jedina točka Zakona prema kojoj se može tretirati ovo krivično djelo. Pod Izazivanjem nereda, članak 358 definiraju se Krivična djela protiv javnog reda i mira.

OGLAS

,,Tko sudjeluje u grupi većeg broja osoba koji nasiljem prema drugim osobama, objektima ili stvarima ili ozbiljnom prijetnjom da će izvršiti nasilje, ugrožava javni red i mir, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine”.

Možda nekome djeluje i zanimljivo da lažno prijavi podmetnutu bombu, znajući da ga takva glupost može skupo koštati pametnije je da takav nalet inspiracije iskoristi za nešto drugo.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM