viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.01.24 @ 13:10
OGLAS

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i danas je posjetio mještane Ljubetova, koji su pretrpjeli materijalne štete usljed zemljotresa. Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, on će isplatiti po 1.000 KM obiteljima koje su najteže pogođene, odnosno čije su kuće pretrpjele najveću štetu.

– Sve što Grad može učiniti u zakonskim okvirima, to ćemo, bez dileme, i uraditi. Prvi put kada sam došao, mnogi krovovi su bili pali, nakon čega sam zapovjedio da se to odmah sanira, odnosno da se zaštite. Sve to koordinirao sam s predsjednikom mjesne zajednice. Danas su ovdje geolozi, statičari i građevinci koji će konstatirati u kojim kućama se ne smije živjeti. Grad je spreman obiteljima čije su kuće stradale platiti privremeni smještaj, a potom da zajednički, Grad sa Županijom i višim nivoima, pomognemo ljudima da im se osiguraju kuće – kazao je Kasumović.

OGLAS

Brojni mještani Ljubetova i tom prilikom su zahvalili Kasumoviću što ih je obišao jutro nakon zemljotresa, ali i danas te pokazao da u ovom egzistencijalnom problemu s kojim se suočavaju nisu sami, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Grada Zenica. 

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM