viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.10.23 @ 08:08
OGLAS

Marija Buhač bit će nova premijerka HNŽ, po prvi put je javno rečeno iz HDZ-a HNŽ danas, piše Bljesak.info.

– HDZ BiH će predložiti Mariju Buhač za premijerku HNŽ koja će sastaviti novu vladu – rekao je Tomislav Martinović, dopredsjedavajući Skupštine HNŽ, govoreći o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

OGLAS

Marija Buhač je, kako se navodi na službenoj stranici ZZO HNŽ – trenutno rukovoditeljica Sektora za zdravstvo. Nakon završene srednje škole, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Mostaru, smjer financije i računovodstvo i stekla zvanje diplomirani ekonomist.

OGLAS

Sudeći prema dostupnim informacijama o njenom radnom iskustvu – Buhač je bez političkog iskustva.

OGLAS

Inače, kćerka je bivšeg predsjednika Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije Rafaela Gagre. Na web stranici ZZO HNŽ navodi se da je Buhač rukovoditelj Sektora za zdravstvo u ZZO HNŽ od 2017. godine do danas.

Također, bila je rukovoditelj ureda kontrolinga u ZZO HNŽ od 2015. godine do 2017. godine, te šef Službe za plan i analizu u ZZO HNŽ od 2013. godine do 2015. Od 2007. godine do 2013. godine bila je stručni suradnik za plan i analizu u ZZO HNŽ, te od 2006. godine do 2007. stručni suradnik za kontrolu, praćenje i naplatu prihoda, također u ZZO HNŽ. Inače, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je još početkom godine izjavio kako će HNŽ po prvi puta imati premijerku a u javnosti se kalkuliralo imenima. Danas je, prvi put, otkriveno ime nove premijerke HNŽ./

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM