viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 30.09.23 @ 17:09

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vinko Marić sa kuvajtskim investitorom Hamadom Alajmijem posjetio je Saliha Dilavera koji na planini Lisac iznad Zenice gradi neobičan turistički kompleks.

– U planinskom okruženju, Salih Dilaver je zasadio četiri tisuće stabala voća, postavio osam kilometara potpornog zida iznad pristupnog puta i gradi vikendice iznad vode. Zadovoljstvo mi je što sam uspio povezati bh. i kuvajtskog investitora koji će početi pregovore o zajedničkim ulaganjima – kaže ministar Marić.

Kuvajćanin Hamad Alajmi koji već ima milijunska ulaganja u Bosni i Hercegovini, bio je oduševljen kada je vidio da na Liscu ima 15 izvora pitke vode i oduševljeno razgledao stoljetna stabla bukve, javora i hrasta.

– Ovo me podsjeća na Prokoško jezero i Vlašić. Vlasniku sam predložio da izgradi vikendice, doda neke zanimljive sadržaje i organizira prijevoz quadovima, sve do samog vrha. Ovo bi mogla biti zanimljiva investicija. Bio sam u Zenici, ali nisam znao da u njenoj blizini ima ovako lijepo mjesto – rekao je Hamad Alajmi.

Na površini od 1.700 dunuma, Salih Dilaver, bivši trgovac metalom, već godinama gradi objekte, pristupne staze i turističke bungalove.

Do sada nije imao podršku državnih institucija, a zemljište je kupio u ranijem periodu.

Oglasi
LM