viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 15.09.23 @ 13:40

Radovi na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru danas su konačno započeli, potvrdio je vijećnik u Gradskom vijeću ovog hercegovačkog grada Adil Šuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas su konačno krenuli radovi na izgradnji Olimpijskog bazena u Južnom logoru. Izvođač radova danas radi na pripremi gradilišta. Mnogi su bili skeptici da će radovi uopće započeti, ali iako sporo, napokon je došao i taj dan! Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je inicirala i pokrenula izgradnju istog jer su na našu inicijativu 2021. godine osigurana početna sredstva od 120.000 KM za izradu projektne dokumentacije”, napisao je Šuta uz fotografije s mjesta gdje je počela izgradnja bazena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuta je dodao kako se očekuje da će Grad Mostar, Županija i Federacija osigurati preostala sredstva u 2024. godini kako bi se bazen završio u predviđenom roku. Podsjetimo, prošlog tjedna je nakon brojnih prolongiranja potpisan ugovor o gradnji bazena u Mostaru koju će izvesti širokobriješka građevinska firma Hering.

Ugovor za izvođenje prve faze radova koja podrazumijeva izgradnju konstrukcije, krova i fasade u mostarskoj Gradskoj vijećnici potpisati su gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo i direktor građevinske firme Hering iz Širokog Brijega Ladislav Bevanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavljanjem svog potpisa na višemilijunski ugovor, oni su garantirali da će se ugovoreni dio radova realizirati u roku od 18 mjeseci od ulaska u radove, koji po zakonu moraju početi najdalje u roku od 30 dana.

Izgradnja Olimpijskog bazena je investicija koja će premašiti 20 milijuna KM i radit će se u dvije faze, a planirani rok izgradnje je dvije godine od uvođenja izvođača radova.

Oglasi
LM