viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 25.05.23 @ 07:47

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković govorio je danas o uhićenjima te je pozdravio poteze pravosuđa i pridružio se onima koji se pitaju zašto se neke stvari nisu ranije događale.

Komentirajući novinski upit o posljednjim uhićenima bh. veleposlanika i načelnika, Konaković je, kako prenosi Raport, kazao da se ove stvari nisu ranije događale zbog pritiska na rad pravosuđa kroz Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) i druge alate kojima je upravljao ovaj sustav.

“Tome danas svjedočimo, bez te vrste pritiska pravosuđe u Bosni i Hercegovini može raditi mnogo lakše, objektivnije i bez političkih primjesa. Svjedočio sam nekim procesima kada to nitko nije smio kazati”, dodao je Konaković.

Smatra da sada u BiH institut odgovornosti za posao za koji vas netko bira postaje mnogo ozbiljniji te nema više zaštićenih osoba.

Posljednjih dana MUP Kantona Sarajevo uhitio je načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, veleposlanika BiH u Maleziji i bivšeg načelnika Općine Ilidža Senaida Memića te veleposlanika BiH u Kuvajtu i bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku zbog zloporabe položaja.

Oglasi
LM