viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.07.22 @ 14:48

Ujedinjeno Kraljevstvo procjenjuje da su ruske snage unutar 16 kilometara od grada Slovjanska u Donjecku, koji je izgleda sljedeća glavna meta Rusije nakon zauzimanja Lisičanska. Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva reklo je u svom obavještajnom ažuriranju u srijedu da “postoji realna mogućnost da će bitka za Slovjansk biti sljedeće ključno natjecanje u borbi za Donbas”.

Rečeno je da ruske snage vjerojatno nastavljaju konsolidirati svoju kontrolu nad Luganskom oblašću i nedavno osvojenim Lisičanskom, ali da se sada čini da se sve snage ruskih istočnih, zapadnih, središnjih i južnih snaga okupljaju prema gradu Slovjansku u susjednoj Donjeckoj oblasti.

OGLAS

Istočna i zapadna grupa snaga “vjerojatno su sada oko 16 kilometara od grada”, rečeno je. Gradonačelnik Slovjanska u utorak je rekao građanima da se sakriju, rekavši da je grad suočen s “masovnim granatiranjem”. U međuvremenu, ukrajinski guverner regije Donjeck rekao je da je njegov “glavni savjet” civilima da se evakuiraju. ,,Neprijatelj kaotično granatira, napadi su usmjereni na uništavanje lokalnog stanovništva”, rekao je Pavlo Kirilenko.

OGLAS
Oglasi
LM