OGLAS
Vrijeme objave: 21.11.23 @ 15:54
OGLAS

U razdoblju od 19. do 21. studenoga Katolički školski centar “Petar Barbarić” iz Travnika ugostio je učenike iz Katoličke škole u Požegi kao odgovor na prošlomjesečno gostoprimstvo.

OGLAS

Učenici iz Požege stigli su pratnji ravnatelja Frane Barišića, knjižničara Vjekoslava Marića te dvije nastavnice Ivane Đokić i Martine Čolak.

Uz neizostavnu lokalnu kuhinju, gosti KŠC-a imali su priliku sudjelovati na nastavnim satima matematike, fizike, likovnog i glazbenog odgoja, da bi mogli steći dojam sličnosti ili razlika u nastavnom procesu između dvije škole. Nakon nastave, djelatnici i učenici posjetili su prostorije novootvorenog vrtića O. Ante Gabrić, knjižnicu i produženi boravak Osnovne škole. Nastavnica Melisa Pružan, s članovima Robotičke sekcije, održala je radionicu Upoznajmo robote. Nakon edukacije i programiranja Mbot robota, učenici su imali priliku provozati robote kroz jedan dio Lego grada. Također, mogli su vidjeti funkcionalnost quirkBota i strawbees slamčica te robote Charile i Blast iz kolekcije Lego Mindstorm.

OGLAS

Učenici su odmjerili i snage u nogometu u dvorani Sportskog centra Jan Ledić. Utakmica je završila neriješeno, rezultatom 5:5, a uspješniji i sretniji u izvođenju jedanaesteraca bili su učenici KŠC Petar Barbarić.

OGLAS

Nakon ručka su se, u pratnji direktora Ante Rajića, psihologa Antonija Bilića i tajnice Kristine Dominović, uputili u obilazak grada Travnika koji je obuhvaćao Zavičajni muzej Travnik i Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića. Zatim su svoj put nastavili prema Vitezu i spomen-obilježju Osmica da bi odali počast za prerano poginulu djecu u Domovinskom ratu. Već ispunjen dan različitim aktivnostima završili su odlaskom u Guču Goru u samostan Sv. Franje Asiškog.

OGLAS

Posljednji dan boravka u Auli Centra prezentiran je gostima Katolički školski centar Petar Barbarić i njegove posebnosti u odnosu na druge škole te sam Sustav katoličkih škola za Europu. Vjeroučiteljica Jelena Štrbac pripremila je radionicu o zaštitniku Centra Petru Barbariću, u sklopu koje su se učenici mogli upoznati o životu i djelu sluge Božjeg i svoje znanje provjeriti kroz kviz znanja, a najuspješniji su bili i nagrađeni. Nadalje, bili su podijeljeni u dvije skupine te je jedna sastavljala Petrovo geslo, dok je druga pravila adventske vijence. Zatim su imali priliku obići crkvu Sv. Alojzija Gonzage i kriptu, a druge planirane aktivnosti odložene su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

“Zahvaljujemo se našoj partnerskoj školi na dolasku i radujemo se daljnjoj suradnji koja ne prestaje realizacijom ovog projekta”, objavili su domaćini na svojoj mrežnoj stranici.

Inače, krajem školske 2022./2023. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske raspisalo je javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. Na javni poziv zajedno su se javili Katolički školski centar Petar Barbarić – Osnovna škola Travnik i Katolička osnovna škola u Požegi zanimljivim projektom Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva u sklopu čega su i organizirani zajednički susreti.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM