viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.02.24 @ 08:57

Italijanski prevoznik SkyAlps ovog ljeta proširuje svoju prisutnost u regiji pokretanjem šest novih linija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Osim toga, ima planove za daljnji rast svojih operacija u regiji 2025. Kompaniji su nedavno odobrene subvencije za pokretanje letova iz Mostara za Veronu, Rim, Minhen i Bari, koji će započeti krajem travnja i početkom svibnja.

Oglas

“Mostar ima ogroman potencijal u usporedbi s drugim zračnim lukama. Nadam se da će kvalitet turista koje ćemo prevoziti ispuniti očekivanja svih. Ovo je, vjerujem, tek početak plodne višegodišnje suradnje”, rekao je Alex Spinato, generalni direktor SkyAlp.

SkyAlps iduće godine planira daljnje širenje u regiji otvaranjem baze u Mostaru i uvođenjem letova za Stuttgart, Beč, Napulj, Palermo i Kataniju, rekao je generalni direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel. BiznisInfo.ba podsjeća da Croatia Airlines već leti za Zagreb, a da je potpisan ugovor sa kompanijom Air Serbia koja uvodi letove za Beograd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, aviokompanija SkyAlps, koja se može pohvaliti flotom od šest turboelisnih aviona Dash 8 sa 76 sjedala, također planira proširiti svoju prisutnost na hrvatskom tržištu. Prijevoznik će s letovima između Verone i Brača započeti 8. lipnja ove godine, a sezonski tjedni let trajat će do 14. rujna.

SkyAlps također planira otvoriti letove između Verone i Zadra počevši od 15. lipnja, koji će letjeti jednom tjedno do 7. rujna. Oni će nadopuniti postojeće sezonske letove između Bolzana i Brača. Prijevoznik će ovo ljeto održavati dvadeset redovitih letova tjedno u i iz regije, udvostručivši svoje operacije u odnosu na prošlu godinu. Također će održavati niz chartera.

SkyAlps je započeo s radom u lipnju 2021., u početku je pokrenuo letove kao virtualni zračni prevoznik dok nije dobio vlastiti certifikat zračnog prevoznika u siječnju 2023. Prevoznik planira više nego udvostručiti svoju flotu Dash 8 na četrnaest aviona tokom sljedeće godine, što će mu omogućiti daljnji rast. Prošle godine avioprevoznik je planirao ući na slovensko tržište s letovima iz Bolzana, Napulja i Pise za Maribor, no usluge su otkazane prije lansiranja zbog niske potražnje, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

Oglasi
LM