viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.02.24 @ 11:17

Književnik i novinar Miljenko Jergović osvrnuo se na otkazivanje koncerte hrvatskog pjevača Tonyja Cetinskog koji je trebao biti održan kod Vječne vatre u Sarajevu povodom 40. godišnjice od Olimpijade.

– Ovih dana traje mala bijedna aferica sa zabranom koncerta Tonyja Cetinskog u Sarajevu. Koncert je, kako god cijelu stvar sad objašnjavala, a objašnjava je na najodurniji i najmahalskiji zamislivi način – biva, problemi s plaćanjem – zabranila nacionalistička gradonačelnica današnjeg Sarajeva, a podršku joj daje neka čudna čeljad, govorenjem kako “imamo mi i svojih pjevača” – napisao je Jergović na društvenim mrežama.

Oglas

Dodao je da “valja podsjetiti, pa na društvenim mrežama na to i podsjeća Lepa Brena, da su za otvorenje Zimskih olimpijskih igara u Domu mladih pjevali upravo ona i Đorđe Balašević.”

– U to vrijeme, dakle, u vrijeme kada su Zimske olimpijske igre u Sarajevu bile moguće, tu smo Beograđanku i tog Novosađanina smatrali “svojim pjevačima”. I tu sva priča započinje i završava. Benjamina je postapokaliptični parafenomen, koji s Olimpijadom nema ništa – zaključio je Jergović uputivši čitatelje na njegov tekst o koncertu pokojnog srbijanskog kantautora Đorđa Balaševića u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom linku taj tekst možete pročitati.

Jergović je inače Sarajlija koji živi u Zagrebu.

Oglasi
LM