viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.06.22 @ 23:00

Umirovljenici u Federaciji BiH će dobiti u srpnju uvećane lipanjske mirovine za 3,5 posto. Riječ je o izvanrednom povećanju mirovina. Mustafa Trakić, predsjednik Saveza umirovljenika Zeničko-dobojske županije, stava je da i županije trebaju pomoći umirovljenicima sa jednokratnom pomoći od po 100 KM.

,,Županije su dobile ukupno 200 milijuna KM pomoći od Vlade Federacije BiH, proračuni su im puni i trebalo bi da pomognu najugroženijoj kategoriji stanovništva.

OGLAS

Upravo idem na sastanak sa predstavnicima Zeničko-dobojske županije da tražim jednokratnu pomoć za umirovljenike od po 100 KM. Iako smo očekivali da će Vlada FBiH u izvanredno povećanje mirovina uračunati onih 0,3 posto, koliko nam je uzeto kod redovnog povećanja, to se nije dogodilo”, govori Trakić.

OGLAS

Dodaje kako jednokratnu novčanu pomoć umirovljenici očekuju i od Federalne vlade.

OGLAS

,,Što se tiče županija, umirovljenici u Tuzlanskoj županiji su već zatražili jednokratnu pomoć, valjda će našim stopama krenuti i ostale županije poput Sarajevske. Ne znam kakav je stav Saveza udruženja penzionera FBiH jer “igrom slučaja” više nisam član Upravnog odbora Saveza. Koliko mi je poznato, Upravni odbor Saveza će imati sjednicu 15. lipnja”, kazao je Trakić.

U Federaciji BiH najniža mirovina iznosi 410 KM, zagarantirana 513,87 KM, a najviša 2.174 KM. Povećanje od 3,5 posto na najmanju mirovinu iznosi 14,35 KM, tako da će ova mirovina iznositi 424,35 KM.

Oglasi
LM