viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 15.09.23 @ 12:30

Nakon provedene istrage u svezi pronalaska fotografija poginulih pripadnika policije MUP-a HR HB pored kontejnera na odlagalištu u naselju Rudnik, javnosti iznosimo sljedeće činjenice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Prije dvadeset godina, nakon potpune integracije hrvatskog i bošnjačkog dijela policijskih snaga u MUP HNŽ i prelaska u zajedničke prostorije, panoi sa slikama poginulih pripadnika MUP-a HR HB su uklonjeni sa zida, jer je bila ideja da se napravi spomen soba svih poginulih pripadnika MUP-a HNŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ta zamisao nije realizirana.

Istragom Uprave policije utvrđeno je da je slike uklonio i pohranio u svoj privatni prostor jedan bivši, sada već preminuli, uposlenik MUP-a HNŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj preminulog uposlenika je prije nekoliko tjedana počela raščišćavati prostorije s ciljem stavljanja istih u funkciji i osobnu upotrebu.

Više stvari, a među njima i panoe sa slikama, prema iskazu obitelji bez ikakvih loših namjera, su odložili u kontejnere u naselju Rudnik. Nije im poznato kako su slike završile naslonjene na zid pored kontejnera.

Članovi obitelji u svom iskazu stavljaju van svake sumnjenamjeru izazivanja i vrijeđanja bilo čije časti i osjećaja. Ističu da se radilo o nepažnji i da izražavaju duboko žaljenje zbog svoje nepromišljenosti, te upućuju iskrene isprike svima koji su se osjetili povrijeđenim, ovim njihovim, nenamjernim činom, stoji u priopćenju.

Oglasi
LM