viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.08.23 @ 18:13

U teškoj prometnoj nesreći koja se danas dogodila na putu Mostar – Stolac u mjestu Kvanj, tri osobe su povrijeđene, od kojih je jedna zadobila povrede opasne po život, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je kazano iz MUP-a HNŽ u nesreći su sudjelovali jedno putničko vozilo i dva motocikla kojim su upravljali državljani Moldavije.

OGLAS

,,U nesreći su sudjelovali Ž.I (38). sa vozilom Ford Focus, koja je zadobila lakše tjelesne povrede i dva motocikla Honda i Harley Davidson, a vozači su moldavski državljanin I.C (28) i moldavska državljanka I.M (25) koja je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, dok su povrede I.C. još nisu utvđene”, kazano je za Klix.ba iz MUP-a HNŽ.

OGLAS

Na mjestu nesreće je interveniralo više ekipa Hitne medicinske pomoći, te su Ž.I (38) i I.C (28) prevezeni u Županijsku bolnicu Dr. Safet Mujić, dok je 25-godišnja državljanka Moldavije sa povredama opasanim po život prevezena u SKB Mostar gdje joj liječnici ukazuju potrebnu pomoć.

OGLAS

Promet se do okončanja očevida koji su uradili policijski službenici odvijao naizmjenično jednom trakom što je stvaralo gužve na cesti Mostar – Stolac.

Sa slučajem je upoznato nadležno tužiteljstvo HNŽ pod čijim nadzorom se provode sve zakonom previđene mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i rasvijetlili detalji koji su doveli do teške prometne nesreće.

Oglasi
LM