OGLAS
Vrijeme objave: 11.12.23 @ 17:03
OGLAS

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca Europske unije, uhićen je danas u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske, saznaje ATV.

OGLAS

Samardžija je uhićen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima. Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana tjeralica zbog umiješanosti u organizirani kriminal. Tjeralica je dostupna na web site-u policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Europske unije na stranici eumostwanted.eu. Potražuje se zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Samardžija je i prošle godine uhićivan na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 Eura u gotovini i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo. Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe “Škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM