viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.05.23 @ 18:45

Na osnovu pritužbi građana na društvenim mrežama o osobama koja su na lokalitetu Plava voda u utorak, 30.05.2023. godine organizirali lutriju  i lažno obećavali nagrade u nastojanju da prevare učenike koji su bili u turističkoj posjeti Travniku, načelnik općine Travnik, Kenan Dautović odmah je naložio izlazak nadležnih organa na teren.

Tim povodom građane obavještavaju da je Služba za inspekcijski nadzor  Općine Travnik, zajedno sa komunalnim redarima i PS Travnik odmah po saznanju  i  dojavi poduzela sve mjere da se prekontroliraju i uklone sa lica mjesta sve osobe koja nemaju dozvole nadležnih organa sa lokaliteta Plava voda.

OGLAS

Isti su se dana 30.05.2023. godine odmah odazvali   i poduzeli  hitne  mjere  –  uklanjanjem osoba sa lica mjesta koje su na nezakonit način, bez odobrenja postavili tezge i vršili prodaju.

OGLAS

Komunalna   inspekcija općine Travnik  pokrenula  je prekršajni   postupak   protiv navedenih osoba,  a u cilju spriječavanja  ovakvih i sličnih situacija vršiti će se učestale kontrole od strane nadležne komunalne inspekcije kao i PS Travnik.

OGLAS

Ovakve vrste neodgovornog ponašanja pojedinaca, naravno, ne amnestiraju ni nas ostale koji smo zaduženi za sigurnost djece uključujući i organizatore ekskurzija kao i nastavno osoblje jer je, isto tako neprimjereno, ali i nezakonito maloljetnu djecu pustiti bez nadzora.

Kako je Travnik turistička destinacija koja je zanimljiva za posjete školskih ekskurzija molie građane da, ukoliko primjete slične aktivnosti, iste odmah prijave nadležnoj Policijskoj stanici ili Komunalnoj inspekciji općine Travnik i time svi skupa unaprijede sigurnost svih posjetitelja Travnika, ali i spriječe negativan publicitet.

Načelnik Općine će, upravo zbog svega navedenog, tražiti i od PS Travnik intenzivniji angažman policijskih patrola posebno na turističkim lokacijama.

Izvor: Travnicki.INFO

Oglasi
LM