viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 23.11.23 @ 15:57

Ivica Mišković iz Kaknja, osuđen na četiri godine zbog zlostavljanja djevojčice (9) pobjegao je nakon izricanja presude iz Osnovnog suda u Banja Luci 7. studenog ove godine u sred bijela dana i danas živi kao slobodan građanin u Hrvatskoj, zbog dvojnog državljanstva. Toliko slobodno hoda Zagrebom da je ušetao u redakciju Provjerenog kako bi iznio, kaže, svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjereno večeras donosi priču o Ivici Miškoviću koji je triput bježao vlastima i koji, unatoč presudi za pedofiliju u BiH, trenutačno hoda Zagrebom kao slobodan čovjek – do te mjere da je jutros osobno došao u redakciju Provjerenog kako bi iznio svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 15 dana pobjegao je s Osnovnog suda u Banjoj Luci gdje mu je izrečena kazna zatvora zbog zlostavljanja unuke svoje partnerice, tada osmogodišnjakinje, djevojčice koja ga je zvala “dedo”. Čovjek s plastičnim kukom i koljenom iskočio je kroz prozor suda u gotovo filmskom scenariju, a prekjučer je lociran u Zagrebu. Iako je lice s tjeralice, Ivica Mišković ima asa u rukavu – dvojno državljanstvo koje ga u Hrvatskoj štiti od izručenja jer za to nije podnesen zahtjev. Provjereno je o ovom čovjeku izvještavalo još u veljači prošle godine, kada je tek bio osumnjičen za djelo za koje je sada i osuđen. U BiH je za njim godinu dana bila raspisana tjeralica, a ekipa Provjerenog pronašla ga je u manje od 48 sati, na njegovoj adresi u zagrebačkoj Dubravi.

Oglasi
LM