viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.02.24 @ 17:42
OGLAS

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je u Sarajevu ugostio vojnog izaslanika Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnika Franza Josefa Noltea, koji ga je informirao da je Vlada Njemačke u proračunu za 2024. godinu izdvojila 6,5 milijuna eura za infrastrukturne projekte u Oružanim snagama BiH.

OGLAS

Iz Ministarstva obrane BiH je priopćeno da je pukovnik Nolte kazao da će u okviru tih 6,5 milijuna eura, 1,5 milijun biti utrošen za nabavku terenskih odora za pripadnike Oružanih snaga BiH.

– Također, pored ovih već odobrenih sredstava, postoji mogućnost da Njemačka pomogne s još dodatnih milijun eura, koji bi bio utrošen na infrastrukturne projekte u vojarni OS BiH u Pazariću. Sva navedena sredstava imaju za cilj poboljšanje uvjeta života i rada pripadnika OS BiH na našim lokacijama – navodi se u priopćenju ministarstva.

OGLAS

Njemački vojni izaslanik se Helezu zahvalio na gostoprimstvu prilikom posjete njemačkog ministra obrane Borisa Pistorijusa BiH te ga pozvao u uzvratnu posjetu njemačkom kolegi.

OGLAS

– Stalna podrška koju Savezna Republika Njemačka pruža našoj zemlji učinila je da Bosna i Hercegovina i Njemačka postanu prijateljske zemlje u punom smislu te riječi – rekao je Helez.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM