viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.12.20 @ 13:53
OGLAS

Mještani Dubravice zajedno sa mještanima drugih mjesnih zajednica, udruga, institucija i organizacija s područja općine Vitez već tradicionalno obilježavaju Noć sjećanja kada s posebnim pijetetom odaju počast poginulim civilima i braniteljima u Križančevu Selu.

Podsjećamo, Križančevo Selo je najveće stratište Hrvata u BiH. 22. prosinca 1993. godine ubijena su 64 pripadnika HVO- a i hrvatska civila.

OGLAS

Noć sjećanja je planirana dana 21. prosinca od 16,00 sati kada je predviđeno okupljanje ispred Osnovne škole Dubravica, odakle će svi nazočni krenuti s paljenjem lampiona te u miru i tišini do spomen obilježja u Križančevu Selu.

OGLAS

Prema uputama, kako nadležnih institucija, tako i organizatora iz Dubravice, mole se svi za poštivanje epidemioloških mjera, držanje distance kao i nošenje zaštitnih maski.

OGLAS

Protokol obilježavanja 27. obljetnice stradanja Hrvata u Križančevu Selu na dan 22. prosinca započinje u 11,00 sati s misom zadušnicom u crkvi sv. Leopolda Mandića u Dubravici, nakon koje od 12,15 sati polazi kolona sjećanja i u 13,00 sati je planirano polaganje cvijeća i paljenje svijeća na spomen obilježju u Križančevu Selu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM