viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 30.12.23 @ 10:14

Objavljen je natječaj za stipendije koje dodjeljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Broj stipendija značajno je povećan za ovu godinu – dodjeljuje se 1.500 stipendija za akademsku godinu 2023./2024., dok ih se lani dijelilo 1.150.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznosit će 150 eura mjesečno kroz 10 mjeseciOd ukupnog broja stipendija, 300 ih se dijeli za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva), 1000 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini, 30 stipendija za studij u Crnoj Gori, 5 stipendija za studij u Republici Kosovo, 15 stipendija za studij u Republici Sjevernoj Makedoniji i 150 stipendija za studij u Republici Srbiji. Kako stoji u tekstu natječaja, stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 150,00 eura, što je malo više nego 2021./2022., kada je stipendija iznosila 1.000 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijava na Javni natječaj obvezno se podnosi u elektroničkom (sva dokumentacija) i papirnatom obliku (Izjava prijavitelja o točnosti podataka, ovjerena potpisom studenta/ice, izvornik). Prije nego se e-prijavni obrazac konačno spremi i pošalje putem računalnog sustava, potrebno je preuzeti prilog Izjava prijavitelja o točnosti podataka koju je potrebno ispisati i vlastoručno potpisati, a svu ostalu traženu dokumentaciju potrebno je učitati u sustav. Vlastoručno potpisanu Izjavu prijavitelja o točnosti podataka potrebno je učitati u sustav, a izvornik iste preporučeno poštom dostaviti na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom: ‘Za Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2023./2024.’, stoji u tekstu natječaja. Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku do 19. siječnja 2023. godine. Iz SDU-a navode da se prijave s nepotpunom dokumentacijom neće razmatrati, te da se dostavljena dokumentacija na javni natječaj ne vraća se podnositelju prijave. Izjavu možete pronaći u dijelu ‘Dokumenti’ na poveznici ispod, dok se tekst natječaja, upute za prijavitelje i najčešća pitanja nalaze također u dokumentima JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA STUDENTIMA HRVATIMA IZVAN RH

Oglasi
LM