viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.11.23 @ 16:04
OGLAS

Ryanair je predstavio plan saradnje sa Međunarodnim aerodromom u Sarajevu. Od aprila ova aviokompanija nudi jeftine letove prema sljedećim evropskim gradovima: Milano, Brisel, Geteborg, Memmingen i London.

Cijene od 29,99 eura prvih dana rezervacija

OGLAS

“Ovo je jedan od onih dana kada objavljujemo dobre vijesti i mijenjamo gradove. Oduševljeni smo što možemo danas da najavimo pet novih ruta i 200 tisuća putnika godišnje i to je samo početak našeg putovanja. Predugo je Sarajevo bilo pod opasadom skupih aviokompanija, to se danas mijenja. Od travnja kreću novi letovi”, rekao je Jason McGuinness, predstavnik Ryanaira.

OGLAS

“Sarajevo je vrlo zanimljivo kao tržište i destinacija. Moram naglasiti da se mora održati nizak trošak za putnika jer će to omogućiti cjelogodišnji turizam i priliv turista. Krenite bukirati jer će dva-tri dana cijene karti biti od 29,99 eura”, dodao je.

OGLAS

Rezultat višemjesečnih pregovora

“Imamo nove destinacije koje će pružiti aviokompanija Ryanair, najveća europska aviokompanija zato što lete u 40 država, 230 aerodroma i imaju preko 3 tisuće operacija dnevno. Novi podatak je da je u fiskalnoj godini Ryanair prevezao 183 milijuna putnika i imao 2,2 milijarde prihoda eura. Ovo je rezultat višemjesečnih pregovora naših timova. Hvala Sarajevskoj županiji koji je prepoznala da je subvencioniranje Aerodroma investicija. Vlada SŽ je preko Turističke zajednice raspisala javni poziv koji je bio uspješan i danas smo evo ovdje. Ono što možete očekivati od Uprave je da sa uposlenicima i pratećim službama, radimo na realizaciji strateških ciljeva, zadržati lidersku poziciju u BiH, širiti mrežu destinacija, od kojih 30 prema EU, nastaviti infrastrukturnu izgradnju”, naveo je direktor MA Sarajevo, Alan Bajić.

U četvrtak Vlada FBiH donosi odluku o uplati grant sredstava aerodromima u FBiH. Premijer Vlade SŽ, Nihad Uk, pozvao je i druge velike svjetske kompanije na investicije. “Zadovoljstvo mi je da najavim od iduće godine, pored današnjih pet letova, imat ćemo ukupno između 10 do 15 novih destinacija”, poručio je Uk. Suradnja Međunarodnog aerodroma Sarajevo s Ryanairom danas je svečano predstavljena javnosti.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM