viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 20.07.23 @ 10:14

Kao rezultat intenzivnih aktivnosti Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu na Projektu investicije u održivo upravljanje otpadom u Srednjobosanskoj županiji za četiri općine (Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača), WBIF (Investicijski okvir za zapadni Balkan) je odobrio grant sredstva za tehničku pomoć u realizaciji istog, u iznosu od € 579.000,00.

Složenost pripreme projektnih aktivnosti održava se kroz niz sastanaka, konsultacija i tehničkih priprema projektne dokumentacije, ali i studijskih posjeta određenim kompanijama koje se bave konceptom „održivog upravljanja otpadom“, što je na kraju donijelo rezultat.

Ured je podnio Prijavni obrazac za dodjelu grant sredstava sa kompletnom dokumentacijom za „Projekt investicije u održivo upravljanje otpadom za četiri općine“ WBIF-u (okvir za zapadni Balkan), koji je nakon usporedbe i ocjenjivanja dostavljenih zahtjeva i dodijelio grant sredstva.

Sredstva će biti upotrijebljena za tehničku pomoć u provođenju aktivnosti izrade Studije izvodljivosti i procjena uticanja na okoliš i društvo za održivo upravljanje otpadom u Srednjobosanskoj županiji.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je kao vodeća financijska institucija podržala ovaj Projekt, čija implementacija će trajati od kraja 2023. godine do sredine 2024. godine.

Oglasi
LM