viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.06.23 @ 20:44

Na području Čuništa kod Olova prije 15 dana nestao je Hamid Ferhatović iz tog mjesta. On je 30. svibnja, oko 10 sati ujutro napustio kuću i zaputio se u redovnu šetnju šumom i od tada mu se gubi svaki trag. Već 15 dana obitelj, susjedi i prijatelji obilaze šumu i rijeku Krivaju tražeći nestalog, ali bez ikakvog uspjeha.

Povodom, kako su naveli, sporosti i traljavosti nadležnih, priopćenjem za javnost oglasili su se i, kako su to naveli u e-mailu, ogorčeni građani Olova.

OGLAS

,,Prije 15 dana, u utorak 30. svibnja u Olovu je nestao H. F. i od tada mu se gubi svaki trag. H. F. je bio povučen čovjek, suprug, otac, djed koji je mirovinu stekao kao pripadnik Armije BiH i od tada svoj mirovinski život provodi u Gornjim Čunistima. Pomalo se bavi stočarstvom i skupljanjem drva.

OGLAS

Kobnog dana H. F. je napustio kuću oko 10 sati ujutro i zaputio se u šumu na svoju redovnu šetnju i od tada mu se gubi svaki trag. Već 15 dana skoro 100 susjeda i prijatelja obilazi šumu i rijeku Krivaju tražeći nestalog H. F. bez ikakvog uspjeha i traga”, navode u pismu.

OGLAS

Dodaju kako su prvih nekoliko dana potrage bili uključeni i psi tragači, ali bez uspjeha. Pronašli su tek njegove ranije tragove, ali za taj dan svi idu samo do jednog mjesta u šumi i tu se gubi svaki dalji trag.

,,Prema riječima jednog od vodiča pasa, H. F. s tog mjesta dalje nije otišao svojim nogama, što stvara ozbiljniju sumnju u kompletan proces istrage koja se događa u ovom malom mjestu. Pet dana nakon početka potrage pronađena je sjekira za koju se sumnja da je ostala iza nestalog H. F., ali psima tragačima nije dozvoljeno da istu njuše i eventualno otkriju neki trag. Sve je traljavo i sporo, predstavnici MUP-a i Tužiteljstva su nezainteresirani za ovaj slučaj, to najbolje znamo mi koji 15 dana tragamo za susjedom”, navode građani Olova.

U priopćenju ističu da ni petnaest dana nakon njegovog nestanka čak ni uži članovi obitelji ne znaju tko je postupajući tužitelj u ovom slučaju.

,,Pitamo se zašto MUP i Tužiteljstvo ZE-DO županije ne zanima ovaj slučaj? Pitanja je mnogo, ali nema niti jednog odgovora iz MUP-a ili Tužiteljstva ZE-DO županije.

Je li došlo vrijeme da slučajeve dijelimo po važnosti i bitnosti ljudi? Je li nestali H. F., kao običan čovjek, nevažan istražnim organima, pa isti ne poduzimaju ništa? Da je u pitanju, kojim slučajem strani državljanin, da li bi se digla cijela država i sve službe kao što gledamo u medijima uspješna rješavanja nestanaka po bosanskim planinama?”, pitaju se.

Obitelj nestalog i ovim putem moli sve koji su u mogućnosti da se pridruže potrazi za njim, jer sva pomoć je dobrodošla sve dok postoji i najmanja nada za njegovim pronalaskom, zaključuje se u pismu.

Oglasi
LM