viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 09.02.24 @ 10:40

Dževad Kapetanović iz Gračanice podijelio je na društvenoj mreži Facebook svoju priču kojom je upozorio na štetnost energetskih pića i opisao kako je njegovo dijete jedva preživjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanka crta
Kad zdravstveni savjet znači tanku crtu između života i smrti. I tako krenu agonija čitave obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dan je protekao mirno, curica završila semestar, uživa u raspustu. Večer izlaska. Dolazi oko 23 sata. Malo nešto jede i ide na spavanje. U 00:00 se budi sa jakim bolovima u stomaku. Mislimo kiselina, ili što je popila hladan sok u kafiću.

Ide uobičajeno, čaj, probiotik, masaža. Zaspala, u pola tri zove iz sobe na mobilni. Skačemo, prenemaže se ponovo od bolova. Hitna, onda kirurgija, infuzija, buscopan. Dolaze nalazi krvi, nekoliko tisuća puta povećane amilaze, doktor blijed, kaže akutna upala gušterače – napisao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da su ge liječnici pitali je li pila alkohol, je li bila prehlađena.

– Ništa od toga. UKC Tuzla hitno. Meni ne daju da vozim svojim vozilom mora ići ambulantnim. Hitno prijem u prijemnoj ambulanti, dolazi čitav odjel sestara i doktora, ultra zvuk, nalazi krvi, EKG. Pitam je što je pila. Kaže onako sva preplašena: Energetska pića, svaki dan, nekada i više njih”, ističe on.

Kapetanović dodaje da mu je doktor gastroenterolog kazao: “Znate li da se od upale gušterače izazvane energetskim pićima lako može umrijeti?”

Upućeni u bolnicu
Uputili su ih u bolnicu u Gračanicu gdje je dijete dobivalo infuzije non stop, i injekcije “vjerojatno za razrjeđivanje krvi”.

– 48 sati bez jela i pića. I kažu nadamo se da će se izvući. Znači prognoza loša do bola. Dva dana agonije dolaze rezultati krvi stanje rapidno se popravilo, na CT-u samo malo uvećanje glave gušterače i mali podljev. Preživjet će i oporavit će se –  napisao je on i dodao:

– Ali kao roditelj, nećemo se mi oporaviti jer savjeti koje dajemo izgleda u magli i vjetru nestanu, marketing, Holivud, MTV, Kardašijanke, rijaliti su postali obitelj djeci. A ja sam kriv, jer svaki puta kada pitam koristiš li to, NE, ili ne poznajem sebe da prepoznam laž ili ne dovoljno ne razgovaram, ali mislim da je oboje. I onda joj kažem: Sad si čudom živa, i opomena ti je ovo. Iskustvo moram podijeliti, jer sva su djeca nevine duše koje odlutaju kada mi roditelji zakažemo. Djeca nisu kriva, uvijek smo mi krivi. I opet. Energetska pića ubijaju.brzo i strašno. Hvala Allahu na ovoj opomeni i izlječenju”.

Oglasi
LM