viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.09.23 @ 12:56
OGLAS

Salko Zildžić uhićen je u Srbiji i trenutno se nalazi u pritvoru. Razlog za to je što je pokušao preći granicu s pištoljem. Iako je imao dozvolu za njega, on ga nije smio unositi u drugu državu.

OGLAS

Prema pisanju pojedinih medija, kod Zildžića je pronađena iskaznica OSA-e. Postavlja se pitanje odakle Bakirovom jurišniku iskaznica obavještajne agencije? 

Kako “Avaz” već godinama piše i upozorava, bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica i blizak prijatelj Izetbegovića i Zildžića, često je zloupotrebljavao svoju poziciju i izdavao iskaznice članovima SDA. 

OGLAS

Podsjećamo, prilikom uhićenja, kod Zildžića je pronađen i pištolj.

OGLAS

Zildžić je lišen slobode prema nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Užicu, jer je prilikom protivdiverzionog pregleda vozila kojim je upravljao, u istom pronađeno vatreno oružje, pištolj marke “Valter”, model “P-99”, fabričkog broja FAF4643, kalibra 9×19 mm, s dva okvira 15 metaka istog kalibra.

OGLAS

On je uhićen prilikom posjeta Damiru Mehiću Bibiju, koji mu je blizak prijatelj. Podsjećamo, Damir Mehić Bibi je nedavno uhvaćen na Beogradskom aerodromu zbog falsificiranja dokumenata, a iz BiH je pobjegao od izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina. Mehić je 2013. godine sudjelovao u ubojstvu Emira Džinića.

Salko Zildžić je bivši predsjednik Asocijacije mladih SDA, a sada obnaša funkciju predsjednika GO SDA Tuzla.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM