viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 19.11.23 @ 13:57

Stotine policajaca, pripadnika Uprave policije MUP-a ZDŽ, točnije njih 970, dobilo je da zaduži službene cipele, nakon provedene procedure javnih nabavki. Cipele, koje zadužuju u studenom, naručene su kao “ljetne cipele”, tako da im po ovakvom vremenu i neće biti pretjerano korisne. Zanimljivo je da je Uprava policije tender raspisala sredinom lipnja (?) okončala i rezultate objavila 17. kolovozq, ali uz navedeni rok cipele su tek stigle. No, ako mislite da je dobijanje ljetnih cipela u studenom najgore što se može dogoditi, varate se. Nekoliko policajaca, koji su kontaktirali našu redakciju, fotografirali su deklaraciju cipela koje su dobili, na kojima jasno piše da su cipele namijenjene za suho vrijeme, ali i da nije preporučljivo da se izlažu hladnoći !?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da otklonimo eventualne sumnje, nije nam namjera da govorimo o izabranom ponuđaču, kao ni preostala dva koji su odbačeni. Oni su ravnopravno sudjelovali, izarani ili odbačeni, mogli se žaliti i šta već sve procedure dozvoljavaju – piše Zenica.blog. Zato smo prekrili imena firmi, jer one nisu tema ovog članka. Nije nam ni tema zanimljiv detalj iz tenderske dokumentacije koji kažće da sudionik mora da ispuni sljedeći uvjet, a glasi “Uspješno iskustvo kao osnovnog ugovarača u realizaciji najmanje 2 ili više ugovora o isporuci obuće u prethodne 2 godine (2021. – 2022.g.).”, čime se faktički eliminira većina mogućih sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono na što jedino želimo da skrenemo pažnju je sljedeće: U nastavku vam donosimo specifikaciju po tenderskoj dokumentaciji – doslovno “preslikanu” da ne bi bilo dileme – pa onda, kako je moguće da netko ovako detaljno opiše cipele koje traži, da (vidjet ćete kasnije) odbije preostale dvije ponude jer “dužina i oblik pertli nisu zadovoljavajuće”, a onda dobije cipele u čijoj javnoj deklaraciji u kutiji piše da nisu za hladnoće i mokrog vremena?

Idemo redom – pogledajte šta je Uprava policije “tražila od cipele”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, njeno veličanstvo cipela, ljetna, zatražena 15. lipnja, izabrana 17. kolovoza, dobijena sredinom studenog – s kojom treba postupati oprezno, ni na hladno, ni na mokro. Ali je bitno da ima pertle od 90 cm, zavarene 15 mm na kraju. Jedinična cijena jednog para cipela je 75 KM.

Oglasi
LM