viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.03.23 @ 18:52


U Vitezu je danas visok vodostaj Lašve i seoskih potoka, ali velike probleme osim izlijevanja rijeka rade zaobalne vode te su poplavljene i mnoge ceste.


Značajnije izlijevanje Lašve tijekom današnjeg dana dogodilo se u naseljenom mjestu Mali Mošunj, nakon čega su poplavljena brojna dvorišta, a kako navode mještani, voda je ušla i u nekoliko pomoćnih objekata.

OGLAS

Prema neslužbenim informacijama, a riječima mještana, jedan od razloga izlijevanja tolike količine vode iz korita Lašve jeste izgradnja pomoćnog mosta na rijeci Lašvi zbog radova na izgradnji dionice brze ceste Lašva– Nević Polje.
Kiša, ali i snijeg koji se otapao sa okolnih planina su ugrozili nekoliko dvorišta i pomoćnih objekata u Mošunju, na svu sreću ugroženih mještana nema. Neki od nadležnih su već reagirali i pomogli mještanima kako bi se sanirale posljedice poplava.

OGLAS

Pri uklanjanju posljedica poplava veliki doprinos je dala tvrtka Hering d.d. (izvođač radova na izgradnji dionice brza cesta Lašva- Nević Polje), koja je reagirala odmah po pozivu mještana i uključila svoje resurse u saniranju štete (radnike i gotovo sve strojeve). Prema riječima jednog od mještana, mnogi će reći kako je upravo tvrtka Hering d.d. krivac za nastalu štetu zbog postavke pomoćnog mosta, ali kratko navodi za portal viteški.ba, sukrivci su i mnogi drugi koji na vrijeme nisu ukazali na moguće probleme zbog postavke pomoćnog mosta, a uz to, koji na vrijeme nisu očistili prostore za otpadne vode i druge površine.

OGLAS

Za sada posljedice poplava se saniraju, još jednom ističemo ugroženih osoba na svu sreću nije bilo, a kako navodi mještanin Malog Mošunja, ovo je odlična opomena da na vrijeme pripremimo dvorišta i osiguramo stambene prostore od mogućih većih padalina i poplava.

Oglasi
LM