viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.05.23 @ 11:15
OGLAS

U prostorijama Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” u Travniku, 19. svibnja, potpisan je ugovor kojim Hrvatska vlada jamči potporu u obnovi zgrade ove institucije.

OGLAS

Ugovor je u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisao državni tajnik Zvonko Milas, a u ime Katoličkog školskog centra ravnatelj mr. don Željko Marić.Na potpisivanju je nazočan bio i vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić.

Ovime je Hrvatska vlada prepoznala obnovu zgrade travničkog KŠC-a kao strateški projekt te će ga podržati financijski kroz razdoblje od tri godine.U izjavi za medije nadbiskup Vukšić je zahvalio Vladi RH te vodstvu KŠC-a koje će biti zaduženo za realizaciju projekta.”Prvotno poslanje Katoličke Crkve jest propovijedanje evanđelja i širenje kraljevstva Božjega. A u sklopu toga i u obliku u kojem doprinosi, jest i školstvo. Stoga sam radostan i zahvalan da je prije 25 godina pokrenut ovaj školski Centar i da je to prepoznala i Hrvatska vlada te ga uvrstila među strateške projekte pomoći Hrvatima izvan RH”, rekao je vrhbosanski nadbiskup.Podsjetimo, nakon što je cjelokupna zgrada, poslije dugogodišnje pravne bitke, 2018. napokon vraćena njezinim izvornim vlasnicima – Vrhbosanskoj nadbiskupiji, pristupilo se obnovi derutnih prostorija te najvažniji posao tek predstoji.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM