viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.02.24 @ 13:44

Na sjednici Vlade u prosincu premijer Andrej Plenković je objavio da je postignut dogovor za Dinamov stadion. Slijedom toga, Vlada RH, Grad Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija u srijedu su i službeno potpisali sporazum kojim će Katolička Crkva darovati svoj posjed na Sveticama Gradu za gradnju stadiona. U zamjenu će Crkva dobiti deset lokacija za gradnju svojih objekata u gradu. 

Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i nadbiskup Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražen Kutleša.

OGLAS

“Izražavam zadovoljstvo na mogućnosti da smo mogli baš u ovo vreijeme realiozirati ovaj ugovor koji će biti na korist svim građanima grada Zagreba. Dok smo razgovarali, bila je uvijek ideja da u crkvi u prvom planu je dobro crkve i htjeli smo to pokazati tako da ovih deset lokacija, da se tamo grade crkveni objekti, možda dječji vrtići i sve ono što bude potrebno na tom području”, rekao je Dražen Kutleša.

OGLAS

“Danas je doista bitan dan jer se nakon 27 godina rješava imovinsko-pravni sport. Upravo zbog ovog spora u prošlosti se nije išlo na izgradnju novog već rekonstrukciju starog stadiona. Zadovoljan sam što se ovaj problem riješio u mandatu ove Gradske uprave, tako smo pokazali da se mogu riješiti i najteži problemi”, rekao je na potpisivanju sporazuma Tomislav Tomašević.

OGLAS

Crkva je ovim sporazumom odustala od naturalnog povrat maksimirskih nekretnina, a one su pripale Gradu Zagrebu.

“Nakon ovoga, nema više prepreka za izgradnju novog maksimirskog stadiona. Smatramo da se stadion može izgraditi privatnim sredstima. Vjerujemo da se stadion može izgraditi sponzorskim novcem, a ne gradskim”, rekao je Tomašević i objasnio da će rekonstrukcijom stadiona u Kranjčevićevoj, kao i ovoga u Maksimiru Zagreb dobiti čak dva nova stadiona.

“Danas zaista, gledajući perspektivu Maksimira, Dinama, reprezentacije, stadiona i sporta, možemo reći da je riječ o povijesnom danu koji rješava gotovo tri desetljeća star problem koji je bio prepreka za izgradnju novog stadiona kakav Zagreb, Zagrepčani i Hrvatska zaslužuju”, rekao je Plenković i zahvalio svima koji su sudjelovali za pronalaženjem rješenja kojim će svi biti zadovoljni.

“Vrijeme je da prionemo u drugu fazu i da do idućeg svjetskog prvenstva u Zagrebu imamo novi stadion”, zaključio je Plenković.

Oglasi
LM