viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.07.20 @ 14:09
OGLAS

Zbog nepovoljnih hidroloških prilika i nedovoljne izdašnosti izvorišta voda, kao i konstantnog opadanja nivoa izvorišta sa kojih se vrši vodosnabdijevanje općine Vitez, a u cilju održivosti i stabilnosti vodovodnog sustava JKP “Vitkom” d.o.o. Vitez upućuje poziv svim korisnicima usluga za racionalno korištenje pitke vode.

Molimo korisnike usluge vodosnabdijevanja sa izvorišta “Kremenik” i izvorišta “Krušćica” da pitku vodu koriste u namjenske svrhe.

OGLAS

Na temelju članka 22. Stav. 1, 2, 3 i 4 Odluke o načinu i korištenju vodovoda u Vitezu, pitku vodu ne treba koristiti bespravno i nenamjenski za zalijevanje poljoprivrednih površina, bašta, travnjaka, pranje pločnika, tepiha, vozila, punjenje bazena za kupanje i sl.

OGLAS

U narednom periodu radnici JKP “Vitkom” d.o.o. Vitez u suradnji za nadležnom općinskom Inspekcijom vršit će kontrolu bespravnog i nenamjenskog korištenja vode za piće.

OGLAS

Sukladno članku 23., stav 1. I 2. novčanom kaznom u iznosu od 5000,00 KM do 2.500,00 KM kaznit će se Pravna osoba kao i kaznom u iznosu od 500,00 KM do 2.000,00 KM odgovorna osoba. Za učinjeni prekršaj iz prethodnog stavka kaznit će se fizička osoba u iznosu od 300,00 – 500,00 KM.

JKP “Vitkom” d.o.o. Vitez čini sve kako bi sustav vodosnabdijevanja ostao stabilan, a pitka voda dostupna svakom našem korisniku usluge 24 sata.

Izvor: JKP “Vitkom” d.o.o. Vitez

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM