viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.04.21 @ 08:57

„JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo uputila je poziv institucijama, ustanovama, pojedincima, javnim službama, vjerskim i drugim organizacijama, kao i udrugama da im dostave prijedloge tema i motiva za Godišnji program izdanja prigodnih i redovnih poštanskih maraka u 2022. godini.

Pored aktualnih tema kao što su one iz oblasti znanosti, kulture, obrazovanja, religije, a koje su redovno zastupljene na poštanskim markama, BH Pošta također želi prikazati što više raznovrsnih, lijepih i zanimljivih tema i motiva koje obuhvaćaju oblasti kao što su: arhitektura i spomenici, gradovi i tvrđave, etnografska baština, priroda i turizam, flora, fauna, sakralna tematika, religijska tematika, znamenite ličnosti, glazba, književnost, film, likovna umjetnost, znanost, dječji svijet, međunarodni i svjetski dani.

OGLAS

Prijedlozi se mogu dostaviti najkasnije do 2.8. 2021.godine, na adresu: „JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, Obala Kulina bana br. 8, 71000 Sarajevo ili putem e-mail: philately@posta.ba.

OGLAS

Izbor tema i motiva, koje do navedenog roka budu dostavljene putem pošte ili e-mail-a, izvršit će Stručno povjerenstvo na osnovu kriterija za izdavanje poštanskih maraka i vrijednosnica koji su definirani Pravilnikom o poštanskim markama i vrijednosnicama “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo.

OGLAS

Za predložene teme i motive predlagači treba da posjeduju adekvatnu dokumentaciju koja je dokaz vjerodostojnosti predloženog, te materijale za motiv koji će poslužiti kao podloga za idejno likovno rješenje dizajna poštanske marke.

Neblagovremeni prijedlozi, kao i oni koji ne zadovolje formalne uvjete i kriterije (definirane navedenim Pravilnikom), neće se uzeti u razmatranje.

Za sve dodatne informacije kontaktirati na telefone: (033)252-707, 252-708, ili putem e-mail: philately@posta.ba.

Oglasi
LM