viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.11.23 @ 07:55
OGLAS

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas se u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sastao sa otpravnicom poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji Deborah Mennuti. Tema sastanka bila je implementacija Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji BiH, donesenog 2014. godine.

Premijer Nikšić ovom prilikom istakao je čvrstu opredijeljenost aktualne Federalne vlade da se konačno naprave pomaci i počne puna primjena ovog zakona, kao i da se što prije uspostave posebni odjeli suda i tužiteljstva Federacije BiH.

OGLAS

– Mi smo zahvalni na potopri koju SAD-a pruža Vladi Federacije u svim oblastima pa tako i ovom projektu. Ambasador Michael Murphy i vaša administracija nam zaista iskazuju prijateljski odnos i ja sam posebno zainteresiran da o pitanju provedbe antikorupcijskog zakona naši zajednički napori daju rezultate što prije. Dočekala nas je u ovom mandatu činjenica da od 2014. godine na provođenju ovog zakona ništa nije urađeno. Nedopustivo bi bilo dalje čekati. Mi u Vladi FBiH predano radimo na iznalaženju moguće lokacije za smještaj posebnih odjela i očekujemo u tome i podršku federalnih pravosudnih institucija – kazao je Nikšić.

OGLAS

Mennuti je, također, naglasila zahvalnost timu koji uime Ureda premijera i Vlade Federacije radi na rješavanju ovih pitanja.

OGLAS

– Mi smo zaista i sretni i ponosni što možemo s vama raditi na implementaciji ovog zakona. Imamo resurse koje smo izdvojili u tu svrhu i nastavit ćemo izdvajati. Drago nam je i zahvalni smo za partnerstvo koje imamo s vašim timom. Izuzetno smo zadovoljni posvećenošću i naporima koji se ulažu, te želimo da se što prije postignu konkretni rezultati i naprave naredni koraci, a kako bi provedba antikorupcijskog zakona donijela značajne promjene i napredak u oblasti vladavine prava – kazala je Mennuti.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM