viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 26.06.23 @ 13:10

Sud BiH priveo je kraju sa pisanjem presude u predmetu “Respiratori”, u kojem su osuđeni bivši premijer Fadil Novalić, suspendirani ravnatelj FUCZ Fahrudin Solak i vlasnik Srebrne maline Fikret Hodžić, doznaje portala “Avaza”.

Član sudskog Vijeća

Pisani otpravak, član sudskog zadužen za pisanje presude, Goran Radević, prema informacijama “Avaza”, otpremit će strankama u postupku do 30. lipnja.

Radević je, podsjećamo, s obzirom šta se sve događalo tijekom ovog postupka i izdvojenog mišljenja suca Branka Perića, što je usložnilo sami postupak, tražio dodatno vrijeme za pisanje presude, što je bilo i uvaženo.

Do kraja godine

No, rok do 30. lipnja, bit će ispoštovan i poslan strankama u postupku.

Saznajemo da presuda ima više od 400 pisanih stranica. Kada je dobije stranke u postupku, Tužiteljstvo BiH i obrane, bit će uložena žalba, tako da bi drugostupanjska presuda u ovom predmetu trebala biti poznata najverojatnije do kraja godine.

Prvostupanjskom presudom, podsjećamo, Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fikret Hodžić, vlasnik “Srebrene maline” na pet, a bivši ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak na šest godina. 

Mora vratiti 690.000 KM

Optužena Jelka Miličević oslobođena je svih optužbi Tužiteljstva.

Po prvostupanjskoj presudi, “Srebrena malina”, čiji je vlasnik Hodžić, mora platiti kaznu od 200.000 KM, a Hodžić, kao odgovorna osoba, mora vratiti 690.000 KM.

Svi osuđeni su proglašeni krivim za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja!

Oglasi
LM