viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.02.24 @ 09:28
OGLAS

Tarik Torlaković osuđen je na osam godina zatvora jer je pijan skrivio nesreću u Busovači kada je Passatom sletio u rijeku Lašvu, usljed čega se utopio suvozač A.M. (27) iz Visokog, dok su I.K. i on uspjeli iskočiti.

OGLAS

Naime, Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije teretilo je Torlakovića za kazneno djelo teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa. Prema prvostupanjskoj nepravosnažnoj presudi Županijskog suda u Novom Travniku nesreća se dogodila 4. lipna 2020. godine oko 02:40 sati.

Optuženi je bio društvu sa oštećenim I.K. i  A.M. te se napio u ugostiteljskom objektu “Label” u  Vitezu i imao je 1,49 promila alkohola u krvi. Potom se Passatom,  koji  vlasništvo oštećenog I.K., uključio u javni promet magistralnim putem M5 u pravcu Zenice, iako je  znao  da  je zabranjeno  upravljati  vozilom pod  uticajem  alkohola.

OGLAS

Kako se navodi u optužnici, u  mjestu Grablje, općina Busovača, vozio je brzinom od 125 km/h, umjesto dozvoljenom brzinom od 70 km/h, svjestan da  vozeći pod utjecajem alkohola i brzinom koja je znatno  iznad dopuštene, u uvjetima noćne vožnje, može izazvati opasnost za sudiona u prometu.

OGLAS

“U blizini  objekta nekadašnjeg restorana “Olimpik”, po ulasku u lijevu krivinu izgubio je kontrolu nad vozilom i nekontrolirano prešao na bankinu sa desne strane kolnika. Pritom je prednjim desnim točkom ostvario kontakt sa metalnim nosačem zaštitne ograde, uslijed čega je došlo do pucanja prednjeg desnog pneumatika”, navodi se u optužnici.

OGLAS

Dalje se ističe da se auto nekontrolirano kretao proširenjem sa desne strane kolnika, a zatim je prednjom desnom stranom udario u improvizirani drveni štand za prodaju voća i povrća. Zatim je auto sletio u rijeku Lašvu  i  prednjom desnom stranom udario u obalu te se zarotirao za 180 stupnjeva i prevrnuo krov u  korito rijeke.

Pošto je vozilo većim dijelom bilo potopljeno u vodi, A. M. koji se nalazio na mjestu suvozača u vozilu se utopio. U ovoj nesreći oštećeni I. K. zadobio je lakše ozljede u vidu ogrebotine kože u desnom  slijepoočnom predjelu, ogrebotine kože lijeve potkoljenice, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

Prema ranijim informacijama, dvojica mladića spasili su se tako što su iskočili iz auta dok je treći nažalost ostao u vozilu i nastradao. Istom presudom, sud je optuženom Tariku Torlakoviću izrekao sigurnosnu mjeru zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM