viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.11.22 @ 08:02

Od dana otvorenja Zeničke obilaznice problemi na ovoj dionici autoceste A1 ne prestaju. Nakon dilatacija, uslijedili su i problemi s otpadnim vodama zbog čega je u toku rješavanje problema.

Desetak kilometara autoputa naziva tzv. “Zenička obilaznica” koji su napravljeni na najnepristupačnijem dijelu autoceste A1 kroz Bosnu i Hercegovinu iz mjeseca u mjesec prolazi kroz određenu vrstu rekonstrukcije.

OGLAS

Prvo je izgradnja trajala i duže nego očekivanog, a zatim problemi sa podzemnim vodama i klizištima dodatno su otežali gradnju izvođačima radova, a problemi nisu riješeni ni nakon otvorenja ceste i naknadnog puštanja u promet.

OGLAS

Nije mnogo trebalo da se dese problemi s dilatacijama koje su izvođači mjesecima rješavali na ulazima i izlazima s mostova, a vršeni su radovi i u tunelima.

OGLAS

Sve je to u proteklih 16 mjeseci, koliko je Zenička obilaznica puštena u promet, dodatno otežavalo odvijanje prometa zbog ograničenja brzine tokom izvođenja radova.

Posljednji problemi su zabilježeni neposredno prije ulaska u umjetni tunel Klopče gdje je uslijed neadekvatno urađene odvodnje bilo potrebno vršiti određene ispravke pa je promet proteklih dana ponovo usporen – jedna traka tunela je zatvorena. Dionica Zeničke obilaznice dugo već nije u kompletnom dijelu bila u funkciji.

Vozači se nadaju da će radovi sanacije ranijih grešaka, ali i sanacija tekućih problema biti brža te da će do završetka autoceste kroz BiH imati prvenstveno siguran autoput.

Klix.ba

Oglasi
LM