viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.01.24 @ 15:22

Radovi na izgradnji prve dionice brze ceste Lašva – Nević Polje (LOT 5 – petlja Vitez izlaz iz poslovne zone – petlja Nević Polje) kasne i neće biti završeni u veljači ove godine kako je bilo planirano.

Dužina sekcije ovog lota je 4,8 kilometara i prolazi kroz područje Županije Središnja Bosna, i to kroz općine: Vitez, Travnik i Novi Travnik. Što se tiče radova na trasi, nasipi su završeni u obimu preko 70 posto, dok su pripremni radovi i iskopi završeni u obujmu preko 90 posto, priopćili su iz Autocesta Federacije BiH. Na nekim potezima duž ove dionice radovima na trasi prethodili su radovi na izradi regulacije korita rijeke Lašve i premještanje rijeke iz starog korita u novo.

OGLAS

Trenutno se izvode radovi na izradi nasipa na određenim dijelovima duž trase, kao i radovi na izradi unutarnje odvodnje brze ceste. Vrijednost radova na ovoj dionici iznosi 74,9 milijuna maraka, izvođač je tvrtka Hering d.d. Široki Brijeg, a ugovorom potpisanim 26. 4. 2022. rok završetka izgradnje bio je 20 mjeseci, odnosno zaključno s veljačom 2024. godine.

OGLAS

Međutim, s obzirom da je bilo dosta zastoja izazvano vanjskim okolnostima (izmještanje postojećih instalacija, korekcije projekta i povećanje obima radova, procedure), očigledno je da će se rok za završetak radova prolongirati, ali do povećanja troškova gradnje neće doći jer stupanj realizacije projekta prati ugovorena sredstva, navode iz Autocesta FBiH.

OGLAS
Oglasi
LM