viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 01.12.23 @ 14:54

Grčka aviokompanija Lumiwings danas je službeno uspostavila poslovanje sa Međunarodnim aerodromom u Tuzli. Prvi zrakoplov će poletjeti 18. prosinca ove godine, a na pet destinacija prijevoz putnika će se vršiti dva puta tjedno baznim avionom Boeing 737-700 kapaciteta 149 sjedišta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stockholm, Halmstad, Maastrich, Saarbrucken i Esbjerg gradovi su ka kojima će se po dva puta tjedno iz Tuzle putovati zrakoplov grčke aviokompanije Lumiwings.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi let je planiran za 18. prosinca ove godine za Stockholm, a već je počela i prodaja karata. Prema cjenovniku, one se trenutno kreću od 75 do 78 eura u jednom smjeru.

Kroz ugovor koji je danas potpisan između Međunarodnog aerodroma u Tuzli i aviokompanije Lumiwings definirano je i pozicioniranje jednog baznog aviona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potpisivanjem ovog sporazuma, uspostavljamo suradnju sa aviokompanijom Lumiwings koja će na Međunarodnom aerodromu Tuzla bazirati jedan zrakoplov i uspostaviti značajan broj aviolinija na koje su korisnici naših usluga već navikli. Dakle, već od 18. prosinca 2023. godine ponovo uspostavljamo linije za Švedsku, Dansku, Holandiju i Njemačku, ali i po prvi put otvaramo avioliniju prema Turskoj, što je već dugo bilo želja građana Tuzlanske županije i šire regije”, rekao je direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Dževad Halilčević.

Očekivanja menadžmenta Lumiwingsa su da će uspostavljeni letovi biti dobro prihvaćeni od putnika te da će posebno pobuditi ponovni interes dijaspore jer od toga u konačnici uveliko zavisi uspjeh ovog projekta.

“Kako bismo omogućili putnicima da kupe avionske karte za predstojeće zimske praznike po povoljnijim cijenama od danas nudimo avionskih karte po cijenama već od 75 eura za putovanja od 18. prosinca 2023.godine. Obavještavamo putnike da će se avionske karte po ovim povoljnim cijenama brzo prodati”, kazao je odgovorni menadžer aviokompanije Lumiwings Dimitrios Kremiotis.

U prvoj fazi projekta, pored pet država planirano je i uspostavljanje letova ka Turskoj, odnosno Istanbulu. Trenutno se čeka zvanično odobrenje za izmjenu prijevoznika, s obzirom da je operacije trebala obavljati crnogorska aviokompanija Air Montenegro.

“Trudili smo se da ispregovaramo sa tridesetak aerodroma u Europi te smo tražili one koji daju što veće popuste, kako bi konačna cijena karte bila što povoljnija za naše putnike”, pojasnio je Halilčević.

Oglasi
LM