viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.02.24 @ 09:36

Na području Zeničko-dobojske županije javni red i mir je narušen u osam slučajeva. U navedenim događajima intervenirali su policijski službenici i protiv počinitelja poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica
Dana 13.02.2024. godine, u 19:20 sati, u ulici Trg Alije Izetbegovića, od strane osobe S.D. (rođen 2002. godine) iz Zenice izvršeno je kazneno djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan zapakiran sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu” težine 15,50 grama i jedan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, težine 17,40 grama. Pronađena materija je oduzeta, a osoba S.D. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

OGLAS

Istog dana u ulici Krč, od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I postupajući po zapovijedi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stambenog objekta koji koriste osobe S.D. i P.A. iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto dvanaest zapakiranih sadržaja biljne materije, jedan zapakiran sadržaj praškaste materije i jedna digitalna vaga. Dalji rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela nastavljaju policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I.

OGLAS

Visoko
Dana 13.02.2024. godine, u 06:30 sati, u mjestu Donja Zimča, od strane osobe G.H. (rođen 2000. godine) iz Visokog, izvršeno je kazneno djelo “Nasilničko ponašanje” nad osobom S.M. (rođen 1978. godine) iz Kaknja, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede konstatirane u Službi hitne medicinske pomoći Visoko. Osoba G.H. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

OGLAS

Dana 13.02.2024. godine, u 21:25 sati, u ulici Dahirovac, od strane osobe K.B. (rođen 1998. godine) iz Visokog, izvršeno je kazneno djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom kontrole i pregleda parkiranog putničkog motornog vozila, marke “Peugeot” u kojem se navedena osoba nalazila pronađen je jedan zapakiran sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, težine 8,90 grama. Osoba K.B. je lišena slobode i zadržana u prostorijama Policijske stanice Visoko. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

SIGURNOST PROMETA
Žepče
Dana 13.02.2024. godine, u 17:10 sati, u mjestu Vinište-križ, dogodila se prometna nesreća slijetanjem sa kolnika putničkog motornog vozila, marke “VW Golf”, kojim je upravljao V.D. (rođen 1974. godine) iz Žepča. Tom prilikom V.D. je zadobio teške tjelesne ozljede-životno ugrožavajuće, koje su konstatirane u Županijskoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

Na području Zeničko-dobojske županije dogodilo se još osam prometnih nesreća u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Oglasi
LM