OGLAS
Vrijeme objave: 28.06.24 @ 15:48
OGLAS

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 26-godišnjakinjom, oboje državljani Bosne i Hercegovine za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili veći broj krađa na području Splita.

OGLAS


Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tijekom travnja, svibnja i lipnja, u centru Splita na štetu stranih državljana samostalno i zajednički počinili čak 27 krađa, izvijestili su u petak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.  

Kako se navodi, na području najužeg centra grada iz torbi i ruksaka oštećenih osoba krali su novčanike s novcem, te druge vrijedne predmete.

OGLAS

Muškarac i žena su hodajući centrom grada, pretvarajući se da su turisti, koristili gužvu i nepažnju oštećenih kako bi iz torbi, a posebno ruksaka koje su oštećeni nosili na leđima, otuđili novčanike i druge dragocjenosti, kažu iz policije.

Materijalna šteta koja je ostvarena opisanim kaznenim djelima cijeni se na oko 12 tisuća eura. Kod 23-godišnjaka je pronađen i oduzet  jedan dio otuđenog novca.

Nakon dovršenog istraživanja 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv 26-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u izvješću.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi