viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.02.24 @ 08:13
OGLAS

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman danas je sudjelovao na sastanku ministara vanjskih poslova Europske unije Grupe prijatelja Zapadnog Balkana, gdje je ponovio potporu otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom, priopćio je MVEP.

Grlić Radman je tamo istaknuo važnost inicijative Hrvatske koja je rezultirala pismom upućenim visokom predstavniku Josepu Borrellu početkom listopada 2023. godine, stoji u priopćenju. U tom pismu ministri vanjskih poslova Grupe prijatelja Zapadnog Balkana izrazili su potporu otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

OGLAS

“Važno je istaknuti da je proširenje ponovno na dnevnom redu EU te se o njemu raspravlja na najvišoj razini EU. Postoji snažna politička predanost čelnicima EU perspektivi članstva zapadnog Balkana”, naglasio je ministar Grlić Radman.

OGLAS

“Zapadni Balkan je najveći primatelj razvojne pomoći Hrvatske. Naš višestrani pristup potpori razvoju zapadnog Balkana kroz infrastrukturne, zdravstvene, obrazovne i kulturne projekte, s posebnim fokusom na sveukupni društveno-ekonomski razvoj, uključujući digitalnu i zelenu tranziciju, naš je glavni prioritet u području razvoja suradnje i humanitarne pomoći”, kazao je ministar.

OGLAS

Ministri vanjskih poslova Hrvatske, Austrije, Češke, Grčke, Slovačke, Italije, i Slovenije su 26. lipnja 2023. usvojili Izjavu iz Göttweiga Prijatelja Zapadnog Balkana, kojom se daje snažna podrška proširenju EU-a na zapadni Balkan te poziva na ubrzanje procesa, priopćio je MVEP RH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM