viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 18.12.23 @ 09:49

U Hrvatskoj je planirano 20 cestovnih projekata, a jedan od njih je i projekt kojim će se iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine skratiti put do Makarske rivijere. Predsjednik Uprave poduzeća Hrvatske ceste Josip Škorić potvrdio je da je riječ o projektima čija će realizacija početi sljedeće godine, s ukupnom vrijednosti višom od milijardu eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt kojim će se skratiti put iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine do Makarske podrazumijevat će izgradnju ceste Ravča – Drvenik. Riječ je o spojenoj cesti od čvora Ravča na autocesti A1 do trajektne luke u Drveniku na Jadranskoj magistrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova prometnica bit će duga 7,36 kilometara te će uključivati tunel kroz planinu Rilić dug 5,6 kilometara. Veći broj hrvatskih primorskih općina iskazao je zanimanje za izgradnju ove ceste, kao i pojedini hercegovački gradovi/općine, među kojima su Ljubuški, Čapljina, Čitluk, Grude i Široki Brijeg. Hrvatski sabor prošloga je tjedna usvojio financijski plan Hrvatskih cesta za sljedeću godinu s projekcijama za 2025. i 2026., čime je odobren plan izgradnje novih prometnica, prenose mediji. •

Oglasi
LM