viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 10.07.23 @ 21:43

Najpopularnija destinacija u Europi među turistima iz cijelog svijeta, sudeći po novom istraživanju je Santorini.

Na drugom se mjestu smjestila Ibiza, a treće mjesto nose Kanari, preciznije Tenerife. Hrvatska i Hvar našli su se na visokom 12. mjestu od 185 zemalja.

Aktualni podaci nastali su proučavanjem Googleovih podataka u posljednjih 12 mjeseci u 185 zemalja, piše Daily Mail, a prenosi Pun kufer.

Santorini je na vrhu liste koju potpisuje britanska putnička agencija CV Villas i najpopularnije je europsko mjesto u 47 zemalja svijeta, uključujući SAD, Finsku, Kolumbiju, Boliviju, Indiju, Australiju i Novi Zeland. Santorini slovi kao jedan od najljepših i najslikovitijih grčkih ostrva, a smješten je u Egejskom moru, 200 kilometara od najbližeg kopna.

Poznat je po svojoj plavo-bijeloj arhitekturi, dramatičnim liticama i predivnom moru. Najpopularnije mjesto na ostrvu je Oia, sa svojim plavim kupolama i bijelim kućama, ali oni koji požele više mira i manje gužve kreću na manje popularne dijelove ostrva.

Odmor na Ibizi priželjkuju stanovnici 29 zemalja: uključujući Brazil, Argentinu, Čile, Keniju, Meksiko, Jamajku i Portugal.

Trećeplasirani Tenerife je top-destinacija za zimski odmor s najvišom prosječnom temperaturom u hladnijim mjesecima koja grije sa svojih dvadeset Celzijevih stupnjeva. To je najpopularnije španjolsko odredište za 12 europskih zemalja, uključujući Španjolsku, Veliku Britaniju, Njemačku i Belgiju.

Prvih pet zaokružuju talijansko ostrvo Sicilija na četvrtom i Krf u Grčkoj na petom mjestu, a zatim Grčka nastavlja svoj pobjednički niz s odredištima poput Kosa, Mikonosa i Krita, koja se nalaze među najtraženijim europskim mjestima za odmor.

Najpopularnija mjesta za odmor u Europi

 1. Santorini, Grčka
 2. Ibiza, Španjolska
 3. Tenerife, Španjolska
 4. Sicilija, Italija
 5. Krf, Grčka
 6. Kos, Grčka
 7. Antalija, Turska
 8. Sardinija, Italija
 9. Mikonos, Grčka
 10. Krit, Grčka
 11. Majorka, Španjolska
 12. Hvar, Hrvatska
 13. Toskana, Italija
 14. Zakintos, Grčka
 15. Lancarote, Španjolska
 16. Bodrum, Turska
 17. Algarve, Portugal.
Oglasi
LM