viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Udruga prsten nastavlja širenje
Vrijeme objave: 22.03.24 @ 14:25

Osnivačka skupština Kluba zdravstvenih djelatnika Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 21. ožujka 2024., u nazočnosti predstavnika vodstva i brojnih članova Udruge. Prsten je postao bogatiji za još jedan klub i nastavlja širiti svoj krug.

U prepunom Središnjem uredu Udruge Prsten u Zagrebu bili su predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić, dopredsjednici Gordana Jelavić i Draženko Mamić, počasni predsjednik Pavo Zubak, članovi Predsjedništva Upravnog odbora i mnogi zdravstveni djelatnici, ujedno članovi novoosnovanog Kluba, a dio prstenovaca priključio se online.

OGLAS

Osnivačku skupštinu otvorio je i predvodio član Predsjedništva UO Stipe Ćorluka. Pozdravio je sve nazočne i predstavio dnevni red, a nakon izbora radnih tijela Skupštine predstavljen je i jednoglasno usvojen Poslovnik o radu Skupštine, kao i Pravilnik Kluba zdravstvenih djelatnika. Istaknuo je da je programski cilj Kluba povezivanje i suradnja članova Udruge u svrhu ostvarivanja ciljeva Udruge s naglaskom na ciljeve koji su vezani uz djelatnost kojom se bave članovi Kluba. Djelatnosti Kluba, kazao je Ćorluka, uključuju promociju zdravlja, organizaciju edukativnih aktivnosti o zdravlju, pomoć potrebitima radi ostvarivanja dostupnosti zdravstvenih usluga, a posebice članovima Udruge Prsten. Također, predviđena je suradnja s ostalim tijelima Udruge Prsten, kao i s drugim organizacijama u svrhu ostvarivanja djelatnosti Kluba.

OGLAS

Okupljene je pozdravio i predsjednik Udruge Vjekoslav Bratić, koji je istaknuo važnost umrežavanja članova Prstena, što dodatno jača snagu zajedništva, te izrazio zadovoljstvo što se osniva i šesti klub unutar najveće udruge koja okuplja Hrvate iz BiH. Zahvalio je na ideji i pohvalio inicijativu koja je dovela do osnivanja Kluba zdravstvenih djelatnika, za koji je uvjeren da će biti “perjanica Prstena“.

OGLAS

Počasni predsjednik Pavo Zubak čestitao je na osnivanju novog kluba te zaželio uspješan rad zdravstvenim djelatnicima u krugu Prstena, a čestitkama su se pridružili i dopredsjednici Gordana Jelavić i Draženko Mamić, izrazivši zadovoljstvo što su se Prstenu pridružili i novi članovi.

Nakon utvrđivanja liste kandidata, za predsjednika Kluba jednoglasno je izabran dr. Josip Baković, liječnik iz KB-a Dubrava, za njegova zamjenika Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, čime se vodilo računa da u vodstvu budu zastupljeni i liječnici i sestrinstvo, a kod izbora članova Vijeća Kluba zdravstveni djelatnici različitih specijalnosti.

Uz Josipa Bakovića i Marija Gazića, koji su po funkciji u Vijeću Kluba, za članove su izabrani: Stipe Ćorluka, Nino Tičinović, Mario Sučić, Vladimira Vuletić, Dejan Blažević, Goran Krstačić, Hrvoje Šimić, Ivana Marelja Cindrić,  Željka Anić, Karolina Kalanj, Damir Jemendžić i Anto Ćosić.

Novoizabrani predsjednik Kluba zdravstvenih djelatnika Josip Baković zahvalio je na ukazanom povjerenju, kazavši kako Prsten nije cilj nego alat kojim žele postići cilj, a to je osigurati dostupnost zdravstvenih usluga u Hrvatskoj i našim Hrvatima iz BiH, kao i odgovarajuću edukaciju. “Siguran sam da ćemo u ovom klubu imati puno posla svi mi koji smo izabrali poziv u čijim je temeljima pomaganje ljudima, a kad znamo da pomažemo našim ljudima iz BiH, onda je naše zadovoljstvo još veće“, zaključio je Baković te dodao kako je osnivanje Kluba zapravo formalnost jer mnogi od njih već dugo surađuju i pomažu Hrvatima iz BiH koji se liječe u RH.

Nakon novoizabranog vodstva Kluba zdravstvenih djelatnika, predstavili su se i svi nazočni. Kratka rasprava članova Kluba pokazatelj je opravdanosti njegova osnivanja i jamac niza aktivnosti u budućnosti. Skupštinu je zaključio predsjedavajući Radnog predsjedništva Stipe Ćorluka, istaknuvši kako mu je osnivanje Kluba zdravstvenih djelatnika bila čast, obveza i zadovoljstvo. Zahvalio je svima na odazivu te pozvao na aktivno sudjelovanje u radu novoosnovanog Kluba i Udruge, a sve u korist Prstena i Hrvata u RH i u BiH.

Oglasi
LM