viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.05.24 @ 17:36
OGLAS

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznajemo, a nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku i to s 61 mandatom koji je osvojio HDZ, 13 mandata Domovinskog pokreta, pet mandata zastupnika nacionalnih manjina bez SDSS-a i jednog mandata koji je osvojila Vesna Vučemilović koja je na izbore kao članica Suverenista izašla na zajedničkoj listi s Mostom.

Informacije smo dobili iz izvora bliskih pregovaračkim timovima, iako ih službeno u HDZ-u još uvijek ne mogu potvrditi. Andrej Plenković, naime, rekao je da će trebati još nekoliko dana da se dođe do rješenja, ali čini se da je ovo rješenje bez SDSS-a u većini, ali s ostalim manjinskim zastupnicima i Vesnom Večemilović, koje se traži.

OGLAS

Iz HDZ-a neslužbeno poručuju kako su blizu dogovora. Idući službeni sastanak pregovaračkih timova, kako doznajemo, održat će se u utorak.

OGLAS

– Približili smo stajališta u vezi formiranja stabilne većine i Vlade. Blizu smo dogovora. Ako sve prođe po planu, u utorak bismo mogli imati obrise parlamentarne većine i nastaviti razgovore o strukturi nove Vlade – kaže izvor iz HDZ-a za Jutarnji.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM