viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.04.24 @ 13:06

Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu nakon glasovanja za Hrvatski sabor.

“Lijep je dan, dobro smo raspoloženi i optimistični. Nadam se da će građani glasati za Hrvatsku u kojoj se poštuje Ustav i ustavni red, za Hrvatsku koja pripada zapadnom i transatlantskom demokratskom krugu. Pozivamo da se Hrvatska vodi ozbiljno i pouzdano i da se Hrvatska vodi sigurno”, kazao je.

OGLAS

Dodao je kako se on uvijek zalagao za to da što veći broj hrvatskih građana iskoristi svoje pravo. “Prvo ću popiti jednu kavu s prijateljima na Črnomercu, nakon toga ću se družiti sa suprugom i djecom, obilazili smo sve hrvatske gradove i županije, a onda ćemo navečer u Westinu dočekati rezultate. Da nema podrške supruge, sigurno ne bi bilo ovako dobro”, rekao je Plenković.

OGLAS

Naglasio je kako su on i njegova stranka uvijek poštivali Ustav.

OGLAS

“Što se tiče regionalne stabilnosti, mi smo uvijek pokazivali vodstvo. Mi smo ostvarili svoje strateške ciljeve, ušli smo u NATO, EU, eurozonu i Schengen, ostaje zaokružiti to članstvom u OECD-u. Pomažemo i Bosni i Hercegovini, radi Hrvata koji su tamo konstitutivan narod, ali želimo razvijati odnose sa svim susjedima”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, Hrvatska danas bira zastupnike 11. saziva Hrvatskog sabora, u sedam sati otvoreno je se više od 6.500 biračkih mjesta na kojima će se moći glasovati do 19 sati do kada je na snazi i dvodnevna izborna šutnja.

Oglasi
LM