viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.03.24 @ 17:25
OGLAS

Završena je sjednica Predsjedništva HDZ-a, a kako Večernji list neslužbeno doznaje, na njoj je poručeno da će Hrvatski sabor biti raspušten najkasnije u petak, 22. ožujka.

OGLAS

Nakon raspuštanja Sabora predsjednik Zoran Milanović raspisuje izbore u roku od 30 do 60 dana, što znači da bi građani na parlamentarne izbore mogli izići tijekom travnja ili svibnja. Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a potvrdio da su zajednički donijeli tri važne odluke.

“Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski paralement. Druga odluka je da će ovo biti zadnja sjednica Sabora prije njegova raspuštanja, a treća je da će izvještajni Sabor HDZ-a biti održan 17. ožujka u dvorani Lisinski”, rekao je.

OGLAS

Podsjetimo, osim parlamentarnih izbora, hrvatski birači ove godine biraju i nove predstavnike za Europski parlament, i to 9. lipnja, a kasnije u godini se očekuju i predsjednički izbori. Oporba već tjednima ponavlja kako bi se izbori odmah trebali održati, dok se po zakonu trebaju održati najkasnije do rujna ove godine, nakon što se raspusti Sabor.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM