viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.05.24 @ 14:01
OGLAS

Timovi DP-a i HDZ-a postigli su u srijedu “suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade”, izvijestio je Marko Milić u ime HDZ-a nakon drugog sastanka ovog tjedna, koji je potrajao malo duže nego dan ranije, gotovo tri sata.

“Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće Vlade, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana i potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost”, priopćio je Milić. 

OGLAS

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, dodali su. 

OGLAS

DP i HDZ su novu rundu pregovora započeli jučer, kada su, istaknuli su s obje strane, usuglasili 70-80 posto stvari. Danas su razgovarali o strukturi buduće Vlade i finalizirali obrise nove parlamentarne većine. 

OGLAS

U njoj, dogovorili su na jučerašnjem sastanku s predsjednikom HDZ-a i tehničkim premijerom Andrejem Plenkovićem, neće biti tri zastupnika SDSS-a. Oni mu potpis kao mandataru za sastavljanje treće Vlade neće dati nakon što je DP dao uvjet da niti u jednoj priči oko formiranja vlasti niti većine ne mogu sudjelovati.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM