viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.04.24 @ 22:47
OGLAS

Ryanair, najveći europski avio-operater koji posluje, dodaje nove rute širom kontinenta. Između 31. ožujka i 4. travnja dodano je oko 108 letova, a analiza podataka ukazuje da je 101 potpuno novih za ultra-niskotarifnog prijevoznika.

Rute su prikazane na karti u tekstu. Kao što i priliči jednom paneuropskom operateru sa skoro 90 baza, on može da dodaje rute svuda, pod pretpostavkom dostupnosti aviona. Konkurentski Wizz Air uveo je samo 10 ruta u istih pet dana, dok ih je bilo 18 od strane easyJeta. Izazovi Wizz Aira se nastavljaju, što znači da će jedva rasti ovog ljeta.

OGLAS

Analiza 108 letova Ryanaira pokazuje mnoge intrigantne činjenice:

OGLAS
  • Obuhvaća 23 zemlje
  • Pobjednici su bili Hrvatska, Italija, Maroko, Španjolska i Velika Britanija
  • Errachidia, Norwich i Sarajevo su novi aerodromi u mreži Ryanaira
  • Otvorena je baza u Dubrovniku
  • Sedamdeset i dvije rute imaju letove dva puta tjedno, što je standardna frekvencija za Ryanair, a samo sedam je dnevnih.

Počinje svoju prvu intra-afričku uslugu

OGLAS

Najznačajniji razvoj događaja bili su prvi letovi Ryanaira koji nisu dodirivali Europu. Nalaze se u Maroku, sjevernoafričkoj zemlji.

Za razliku od drugih afričkih zemalja, Maroko – koji ima koristi od ogromne dijaspore i dolaznog turizma – je otkrivenje. Na kraju krajeva, zemlja ima otvoreno nebo EU i osvježavajući stav prema razvoju ruta i turizma, uključujući financijske podsticaje. Ovo je odigralo ključnu ulogu u Ryanairu koji je ove godine imao 14 aviona baziranih u Marakešu, Fezu, Agadiru i Tangeru.

Ryanair je do sada otvorio osam od 11 domaćih marokanskih linija. Ispitivanje podataka Ciriuma i Flightradara24 pokazuje da je prvi poletio iz Marakeša do Oudje 31. ožujke prenio je Investitor.me.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM