viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.05.24 @ 22:48
OGLAS

Kineski predsjednik Xi Jinping je, u okviru svoje prve europske europske turneje nakon pandemije covida-19, već posjetio Francusku, a do 10. svibnja slijede posjeti Srbiji i Mađarskoj.

Bit će to drugi posjet kineskog šefa države Srbiji u posljednjih osam godina.Dok mnogi građani diljem svijeta razmišljaju hoće li radije gledati Euroviziju ili polufinale Lige prvaka, koji traju u isto vrijeme, u Srbiji gledatelji RTS-a imaju drugačije probleme. Radiotelevizija Srbije je, naime, krenula prenositi Euroviziju, no u jednom ga je trenutku prekinula, što je razbjesnilo mnogobrojne tviteraše.

OGLAS

Iz RTS-a su, inače, najavili prekid emitiranja Eurovizije, a glazbeno natjecanje gledatelji su nakon toga mogli nastaviti pratiti na programu RTS2. “Za 35 minuta prekidamo emitiranje Eurovizije i uključujemo se s aerodroma Nikola Tesla kako bismo dočekali predsjednika Narodne Republike Kine Xi Jinpinga”, najavili su iz RTS-a ranije.

OGLAS

Podsjetimo, kineski predsjednik u Srbiji ostaje dva dana, a na aerodrom Nikola Tesla Xi došao je sa svojom delegacijom koja broji 400 ljudi. Ondje ga je dočekao srpski kolega Aleksandar Vučić. Xijev avion dočekali su srpski lovci MiG-29, koji su ga pratili od granice, a na Tesli je u njegovu čast bila postrojena garda Vojske Srbije.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM