OGLAS
Vrijeme objave: 12.06.24 @ 15:59
OGLAS

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović naveo je u srijedu u Saboru kako su ove godine zabilježili 41 posto manje ulazaka ilegalnih migranata dok susjedna BiH ima povećanje od 20 posto, što, naglasio je, “govori o veličini angažmana koji, prije svega, hrvatska policija, ostvaruje”.

OGLAS

Na pitanje HDZ-ova Ante Sanadera o ilegalnim migracijama i kontrolama između susjednih zemalja, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je tijekom saborskog aktualnog prijepodneva naglasio kako se ‘Hrvatska s tim problemom ponajbolje nosi, a sigurno i najbolje ako stavimo u kontekst izazova s kojima se suočava Hrvatska veličinom vanjske kopnene granice i balkanskom rutom’.

“Hrvatska je ove godine zabilježila 41 posto manje ulazaka ilegalnih migranata, dok susjedna BiH iz koje dolazi najveći broj, ima povećanje od 20 posto. To govori o veličini angažmana koji se, prije svega od strane hrvatske policije, ostvaruje”, rekao je.

OGLAS

Dodao je kako policija pojačano radi na zaustavljanju krijumčara migrantima. “Ove godina imamo 973 uhićenja migranata, što je već 70 posto više nego za isto razdoblje prošle godine”, poručio je hrvatski ministar.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM